Образната диагностика чрез метода на термовизията визуализира рак на гърдата в изключително ранна фаза

Съвременните изследвания единодушно показват, че ключът към успеха в борбата с рак на гърдата е във възможно най-ранното му диагностициране. Ако заболяването е открито в най-началната му фаза, възстановяването на пациента е възможно на 95%.

Проучванията сочат, че до момента, в който туморът е достатъчно голям, за да бъде засечен чрез мамография, той се е развивал в продължение на около 7 години, претърпявайки повече от 25 удвоявания на броя злокачествени клетки. На ден 90 има 2 ракови клетки, на 1 година има 16 ракови клетки, на 5 години има 1,048,576 ракови клетки – брой, който все още не може да бъде отчетен чрез мамография.

Оценка на риск за рак на гърда

Термографията дава на дамите възможност за оценяване на евентуалния бъдещ риск от развитието на това смъртоносно заболяване. Този напълно безвреден и безболезнен метод може да открие термографските аномалии, предизвикани от развитието тумора в година 2 при 256 налични ракови клетки.

Пример за това как изследването визуализира проблеми от този характер е приложената по-долу термограма. Навременното диагностициране дава възможност да се вземат мерки, а това може да бъде от буквално жизнена важност.

Ранна образна диагностика на рак на гърда

Съдовите промени, случващи се в тялото, водят до температурни отклонения, които могат да бъдат регистрирани в изключително ранна фаза. Така информираността за метода на термовизуалната диагностика може да даде времеви прозорец за реакция на много дами.

Показаният по-долу случай е само един от примерите, в които макар мамографията да е неубедителна, термографски процесът е видим и ясно може да се проследи неговото развитие във времето.

Ранна образна диагностика на рак на гърда

Съвременната термовизуална диагностика дава възможност за отчитане на температурни отклонения в рамките на една хилядна от градуса, с помощта на камерите на FLIR Systems, с каквато разполага и Термовизуална Диагностика – д-р Маринов. Всичко това се случва по един напълно безвреден за пациента начин.

Здравето е щастие, а за един лекар няма нищо, което да носи по-голяма удовлетвореност от щастието на пациентите му. Споделете тази статия, ако желаете и Вашите близки да се информират.

ЗАПИТВАНЕ ЗА СВОБОДЕН ЧАС