Ранна образна диагностика, която може да спаси живот, откривайки рак на гърдата в зародиш

Образната диагностика чрез метода на термовизията визуализира рак на гърдата в изключително ранна фаза

Съвременните изследвания единодушно показват, че ключът към успеха в борбата с рака на гърдата е във възможно най-ранното му диагностициране. Ако заболяването е открито в най-началната му фаза, възстановяването на пациента е възможно на 95%.

Проучванията сочат, че до момента, в който туморът е достатъчно голям, за да бъде засечен чрез мамография, той се е развивал в продължение на около 7 години, претърпявайки повече от 25 удвоявания на броя злокачествени клетки. На ден 90 има 2 ракови клетки, на 1 година има 16 ракови клетки, на 5 години има 1,048,576 ракови клетки – брой, който все още не може да бъде отчетен чрез мамография.

Термографията дава на дамите възможност за оценяване на евентуалния бъдещ риск от развитието на това смъртоносно заболяване. Този напълно безвреден и безболезнен метод може да открие термографските аномалии, предизвикани от развитието тумора в година 2 при 256 налични ракови клетки.

Пример за това как изследването визуализира проблеми от този характер е приложената по-долу термограма. Навременното диагностициране дава възможност да се вземат мерки, а това може да бъде от буквално жизнена важност.

Съдовите промени, случващи се в тялото, водят до температурни отклонения, които могат да бъдат регистрирани в изключително ранна фаза. Така информираността за метода на термовизуалната диагностика може да даде времеви прозорец за реакция на много дами.

Показаният по-долу случай е само един от примерите, в които макар мамографията да е неубедителна, термографски процесът е видим и ясно може да се проследи неговото развитие във времето.

 

Съвременната термовизуална диагностика дава възможност за отчитане на температурни отклонения в рамките на една хилядна от градуса, с помощта на камерите на FLIR Systems, с каквато разполага и Термовизуална Диагностика – д-р Маринов. Всичко това се случва по един напълно безвреден за пациента начин.

Здравето е щастие, а за един лекар няма нищо, което да носи по-голяма удовлетвореност от щастието на пациентите му. Споделете тази статия, ако желаете и Вашите близки да се информират.

Comments are closed.